Binnentankvaart met vertrouwen

Gespecialiseerd vervoer van vloeibare lading over de binnenwateren. Dat is het specialisme van ZwaansDelta Barging. Onze moderne vloot van ‘dedicated’ dubbelwandige schepen is volledig uitgerust volgens de wensen van onze klanten. Strikte toepassing van kwaliteits- en veiligheidsnormen, een goed opgeleide bemanning en een efficiënte kantoororganisatie zorgen voor transport met vertrouwen.

 

IMG_2071Meer dan 50 jaar kennis en ervaring
Het ontstaan van ZwaansDelta Barging BV gaat terug naar 1958 toen vier familieleden besloten hun individuele binnentankvaart activiteiten samen te voegen en daarmee Zwaans van den Heuvel Tankvaart oprichtten.
Hierdoor ontstond een binnentankvaartvloot die destijds gespecialiseerd was in het vervoer van stookolie, bitumen en blanke minerale olie en in de jaren daarna werd uitgebreid met tankers voor het transport van bunkerolie ter bevoorrading van zeeschepen.
Vervolgens werd in 1967 de eerste binnenvaarttanker gebouwd voor het vervoer van vloeibare zwavel.
In 1997 werd vanuit hetzelfde kantoor een samenwerking gestart met het toenmalige Olie Transport Delta (OTD) BV dat in 2002, na een fusie met Otex Olietransport, zijn naam veranderde in OTexDelta BV.
Zowel OTD als Otex waren in 2002 beide al meer dan 40 jaar actief in de binnentankvaart.
Nadat in 2008 alle overige activiteiten werden ondergebracht bij OTexDelta en Zwaans van den Heuvel uitsluitend actief bleef in het vervoer van vloeibare zwavel, heeft dit uiteindelijk in 2015 geleid tot het huidige ZwaansDelta Barging:
een moderne vloot van dubbelwandige binnentankvaart schepen die wordt ingezet voor het “dedicated” vervoer van enerzijds zwart product en anderzijds vloeibare zwavel.

Eigen schepen en charter schepen
Als rederij en bevrachtingsorganisatie zijn wij gegroeid naar een bedrijf met een uitgebreide moderne vloot van dubbelwandige schepen. Deze combinatie van schepen in eigendom en charter schepen maakt ons flexibel en in staat om aan alle wensen van onze klanten te voldoen.

Interesse in nieuwe markten en samenwerking

"ZwaansDelta is altijd op zoek naar nieuwe markten. Wij zijn bereid daarvoor te investeren in onze organisatie en nieuwe gespecialiseerde tankschepen. Wij geloven in versterking en uitbreiding door samenwerkingsverbanden met betrouwbare partners."

ISO-gecertificeerd
De toepassing en naleving van kwaliteits- en veiligheidsnormen in onze branche is onvoorwaardelijk. Het uitsluiten van risico’s is een van onze voornaamste aandachtspunten. Sinds 1996 is onze organisatie gecertificeerd volgens het ISO 9001 kwaliteitsborgingssysteem.  Het nauwlettend volgen, controleren, meten en verbeteren van onze procedures en activiteiten is een intensief onderdeel van de bedrijfsvoering. Dit geldt voor zowel de kantoororganisatie als aan boord van onze eigen schepen en bij onze charterschepen/subcontractors. Hiervoor heeft ZwaansDelta een specifieke kwaliteits- en veiligheidsmedewerker in dienst. Inmiddels heeft certificering plaatsgevonden conform de laatste ISO norm ISO-9001:2015. 

‘Dedicated’ schepen
Om een goede service aan onze opdrachtgevers te bieden en optimale zorg voor de kwaliteit van het vervoerde product te garanderen worden onze schepen ‘dedicated’ ingezet.

Geavanceerde communicatie: 24/7
Vanaf de schepen staat de bemanning 24 uur per etmaal, 7 dagen per week zowel digitaal als telefonisch in contact met kantoor om de meest recente en/of urgente gegevens af te stemmen en uit te wisselen. Met een kleine en efficiënte organisatie kunnen wij hierdoor alert reageren op wijzigingen, veranderde wensen en nieuwe opdrachten.

TOP